Uutiset

Kylmälaitteet kulkevat ja tieto liikkuu

Cool Finland Oy:llä on ollut uusi kuormien ilmoitusjärjestelmä käytössä toukokuun alusta lähtien. Järjestelmän käyttöönotosta ja testaamisesta on vastannut Hämeen ammattikorkeakoulun biotalouden insinööriopiskelija Eemi Salo, joka on tehnyt projektista myös opinnäytetyönsä.

– Kehittämistyön tavoitteena on ollut vähentää ruuhkia Cool-Finlandin toimipisteellä ja mahdollistaa sujuva saapuvien kuormien hallinta sekä sisäinen logistiikka. Kyseessä on ollut mielenkiintoinen projekti ja parasta on, että olen päässyt näkemään oman työni tuloksen myös ihan käytännössä, Salo kertoo.

Uuden järjestelmän ansiosta tieto tulevista ja lähtevistä kuormista kulkeutuu kerralla niin kuljetusliikkeille, materiaalin vastaanottoon ja tuotantolaitokselle. Cool-Finlandin toimitusjohtaja Pasi Kaskisen mukaan lopputulos on erinomainen.

– Pystymme nyt vastaanottamaan saapuvat kylmälaitekuormat asiakkailta joustavasti logistiikka edellä ilman kankeita varausjärjestelmiä. Tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä tuotantolaitokselle saapuvat kylmälaitemäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

Cool-Finland onkin pystynyt hyödyntämään järjestelmän tuottamaa tietoa tuotannon suunnittelussa heti alusta lähtien.

– Olemme saaneet hyvää apua kehitystyössä myös HAMK Smart -tutkimusyksikön VÄLKKY-hankkeelta, jonka yhteydessä ideoimme sopivaa järjestelmää kuormien hallinnan kehittämiseksi, Kaskinen kiittelee.

pasi ja eemi linkkari
Siirry takaisin sivun alkuun