Uutiset

Loimi-Hämeen Jätehuollon tulos pysyi nousujohteisena

Viime vuonna Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy saavutti historiansa parhaan tuloksen. Samalla myös LHJ Group konsernin liikevaihto ylitti ensimmäistä kertaa 40 miljoonaa euroa. Kevään yhtiökokous järjestettiin Kiimassuon jätekeskuksessa 23. toukokuuta. Vuosi 2022 oli LHJ:n 27. toiminnallinen vuosi.

Loimi-Hämeen Jätehuollon toimitusjohtaja Immo Sundolmin mukaan LHJ Groupin liikevaihto ja muut tuotot nousivat LHJ Groupin historian parhaaseen tulokseen, ollen lähes 41 miljoonaa euroa. Siitä emoyhtiö Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n osuus oli hieman vajaa 12 miljoonaa euroa. Koko konsernin tilikauden tulos oli noin 4,4 miljoonaa euroa. Emoyhtiö LHJ:n tilikauden tulos oli puolestaan noin 2 miljoonaa euroa. Hyvään tulokseen vaikuttivat muun muassa perusjätehuollon toiminnan hyvä tehokkuus ja kehitys, Westenergyn jätevoimalaitoksen palvelujen käyttö omistajan ominaisuudessa sekä tytär- ja osaomisteyhtiöiden jakamat osingot.

–  Perusyhtiömme LHJ:n osalta toimintaan vaikutti vilkas palveluiden käyttö omistajakunnissa. Vastaanotettu yhdyskuntajätemäärä on vähentynyt viime vuosina. Jätevolyymit seuraavat yhteiskunnan ja alueen kehityksen tilaa. Yhdyskuntajätteeseen on vaikuttanut tavaroiden kulutuksen vähentyminen sekä myös alueen asukasluku, joka on laskenut viime vuosina noin 1 000 asukasta vuodessa. Ainoastaan biojätteen määrä on jatkanut viime vuosina kasvuaan. Kasvua on ollut kahden viimeisen vuoden aikana yhteensä noin 12 prosenttia, toteaa Sundholm.

– Toimitimme suurimman osan kierrätyskelvottomasta yhdyskuntajätteestä Westenergy Oy:n ekovoimalaan Vaasaan osaomistajan ominaisuudessa. Osa toimitettiin lisäksi Salon Lounavoima Oy:n ekovoimalaan. Yhdyskuntajätteen käsittelymaksu pysyi samana kuin edellisvuonna.

Sundholm kertoo lisäksi, että hyvän taloudellisen kehityksen ansiosta yhtiön vakavaraisuus ja maksuvalmius kehittyivät entisestään, ollen hyvällä tasolla. Samalla jätteen käsittely- ja perusmaksut kuntalaisille pystyttiin pitämään samalla tasolla jo viidettä vuotta peräkkäin.

Sundholmin mukaan vuonna 2022 aloitettiin myös uusia hankkeita, kuten uuden itsepalvelujäteaseman suunnittelu Forssaan sekä oman aurinkovoimatuotannon lisäämishanke. Ympäristökasvatukseen ja lajitteluun liittyviä neuvontakäyntejä tehtiin myös ennätysmäärä. Kasvuun vaikutti oleellisesti väistyneiden koronarajoitusten poistuminen.

LHJ:n hallitus seuraavalle kaudelle

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n omistajakunnat ovat osakkeenomistajan yksimielisellä päätöksellä valinneet yhtiön hallitukseen seuraavat henkilöt:

 1. Teuvo Suominen, Loimaa
 2. Heikki Tuomisto, Somero
 3. Ilkka Joenpalo, Forssa                 
 4. Satu Järvinen, Forssa                  
 5. Pentti Haapahuhta, Sastamala
 6. Päivi Pelttari, Sastamala
 7. Esa Mäkitalo, Eura
 8. Saila Kallioinen, Akaa
 9. Mikko Torkkeli, Säkylä                
 10. Eero Pura, Tammela
 11. Marja Mattila, Koski TL
 12. Paula Virtanen, Urjala                 
 13. Satu Nurmi, Jokioinen

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Teuvo Suominen Loimaalta ja varapuheenjohtajaksi Päivi Pelttari Sastamalasta.

Siirry takaisin sivun alkuun