Uutiset

Suomen Erityisjäte Oy on ostanut Doronova Oy:n pilantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostusliiketoiminnant

Pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostusratkaisut perustuvat projektitoimituksiin ja hankinta vahvistaa Suomen Erityisjäte Oy:n pilaantuneiden maiden palvelujen kokonaistarjontaa. Liiketoiminta jatkuu kaupan jälkeen omana liiketoimintana nimellä Doranova Soil&Water ja siirtyy Suomen Erityisjäte Oy:lle 1.2.2023 alkaen. Liiketoiminnan hankinta noudattaa SEJ:n strategiaa sekä antaa yritykselle mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä paremmin ja tehokkaammin.

Ostetun liiketoiminnan keskiössä ovat DoAct® tuoteperheen patentoidut laitteistot. Doranova Soil&Water liiketoiminnalla on laaja menetelmäskaala biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia menetelmiä maan ja veden puhdistamiseen. Kaupan yhteydessä siirtyy 4 henkilöä Suomen Erityisjäte Oy:n palvelukseen. Doranova Soil&Water liiketoiminnan vetäjänä jatkaa Mikko Myllymäki.

Suomen Erityisjäte Oy:n toimitusjohtaja Jukka Manskinen:

”Tämä investointi mahdollistaa monipuolisemman palvelun asiakkaillemme yhdessä olemassa olevan pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelyn ja loppusijoitustoiminnan kanssa. Vastuullinen toiminta vaatii jatkuvaa kehittymistä ja haluamme edistää omalta osaltamme jätteiden hyötykäyttöä kiertotalousajattelun mukaisesti sekä kehittää ympäristöystävällisiä palveluita ja tuotteita.”

Doranova Oy keskittyy jatkossa biokaasulaitosten suunnitteluun ja toteutukseen. Doranova haluaa kiittää kaikkia pilaantuneen maan ja pohjaveden kunnostuksen asiakkaita ja yhteistyökumppaneita hyvästä yhteistyöstä menneiden 27 vuoden ajalta.

Suomen Erityisjäte Oy on vuonna 2004 perustettu pilaantuneiden maa-ainesten ja materiaalien, jätteenpolton pohjakuonien sekä vaarallisten jätteiden käsittelyn ja turvallisen loppusijoituksen sekä raaka-aineiden hyödyntämisen asiantuntija. Yrityksen toimipisteet löytyvät Forssasta, Porista, Kangasalta ja Lahdesta. Kangasalla toimiva Tarasten kiertotalousalue Oy on SEJ:n tytäryritys. Suomen Erityisjäte Oy on osa LHJ Groupia ja sen omistajat ovat Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (51 %) ja Kuusakoski Oy (49 %). SEJ:n liikevaihto nousee kaupan myötä noin 20 M€:n suuruusluokkaan ja yrityksen vakinaisen henkilökunnan määrä nousee 32 työntekijään.

https://www.erityisjate.fi/

Lisätietoja:

  • Suomen Erityisjäte Oy, toimitusjohtaja Jukka Manskinen, p. 040 661 2858
  • LHJ Group Oy, toimitusjohtaja Immo Sundholm, p. 050 553 0709
  • Doranova Oy, hallituksen puheenjohtaja Pasi Mäkelä, p. 0400 733 113
Siirry takaisin sivun alkuun