Uutiset

Teuvo Suominen valittiin Westenergy Oy:n hallituksen varapuheenjohtajaks

Jätevoimalaitosyhtiö Westenergy Oy:n yhtiökokous pidettiin Vaasassa torstaina 8.6. Yhtiökokous käsitteli normaalit yhtiökokousasiat ja myönsi mm. vastuuvapauden toimitusjohtajalle ja hallitukselle vuoden 2022 osalta. Samalla valittiin uusi hallitus ja puheenjohtajat vuodelle 2023. Yhtiön hallitukseen valittiin jatkamaan edelleen myös Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n edustajana LHJ:n hallituksen puheenjohtaja Teuvo Suominen Loimaalta ja samalla hänet valittiin myös Westenergyn hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Westenergy Oy on kuuden kunnallisen jätehuoltoyhtiön omistama jätevoimalaitosyhtiö, joka tuottaa jätteen energiahyödyntämispalveluja Vaasan seudulla. Laitos tuottaa korkealla hyötysuhteella sähköä- ja kaukolämpöä. Vuonna 2022 laitos käsitteli yhdyskuntajätteitä noin 194.000 tonnia, josta tuotettiin sähköä noin 90 GWh ja kaukolämpöä noin 400 GWh. Myös jätevoimalaitoksen palojäännös, eli arinakuona ja tuhkat hyödynnettiin lähes 100 %:sti, jolloin metallit (noin 3 000 tonnia) erotettiin ja palautettiin metalliteollisuuteen sekä mineraaliaines (noin 33 000 tonnia) hyödynnettiin maa- ja betonirakentamisessa. Arinakuonan hyödyntämisen teki LHJ Group yhtiöihin kuuluva Suomen Erityisjäte Oy.

Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2022 noin 16,6 M€ ja tilikauden tulos oli noin -10 000 €. Yhtiö on ns. Mankala-periaatteella toimiva yhtiö, joka ei tavoittele voittoa, vaan omistajilleen hyvää ja kustannustehokasta jätteiden hyödyntämispalvelua nollatuloksella.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy omistaa Westenergy Oy:stä noin 18 %. LHJ toimitti omistusosuutensa mukaisesti yhdyskuntajätettä Westenergylle vuonna 2022 yhteensä noin 34 600 tonnia.

Kuvassa vasemmalta lukien, Westenergy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paavo Eloniemi, toimitusjohtaja Olli Alhoniemi ja hallituksen varapuheenjohtaja Teuvo Suominen

westenergyn hallitus
Siirry takaisin sivun alkuun